Gevulde eieren met zalm


Dit hapje is een echte klassieker op feestjes. Ze zijn helemaal niet ingewikkeld om te maken. Ook qua kosten zijn ze lekker laag, dus dat maakt dit hapje ideaal voor bij de borrel. Bovendien zien ze er feestelijk uit. Uiteraard zijn ze  ook heerlijk om te eten, maar ze worden vaak op de standaard manier klaar gemaakt. Dit mag best eens wat spannender. Probeer bijvoorbeeld eens deze heerlijke en frisse variant met zalm en dille. Je hoeft er helemaal niet veel voor in huis te halen, maar zet toch een lekker en verrassend hapje op tafel. Deze zal je gasten zeker bij blijven.

Gevulde eieren met zalm

Bereidingstijd: 5 minutes

Kook tijd: 10 minutes

Totale tijd: 15 minutes

Gevulde eieren met zalm

Ingredienten

  • 3 eieren
  • 1 tl citroensap
  • 1,5 el yoghurt
  • 150 gram zalm
  • 1 el vers gehakte dille

Instructies

  1. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Voor tips en advies over hoe je ze het beste kan koken, kijk je op onze tips pagina.
  2. Pel de eieren en snijd ze in de lengte door midden. Schep het eigeel er voorzichtig uit en doe deze in een aparte kom. Zorg dat het eiwit niet breekt. Leg de eiwitten apart.
  3. Mix samen met het eigeel de yoghurt, citroensap, zalm en dille en roer dit tot het een glad mengsel is. Proef of het lekker is en voeg eventueel wat zout en peper toe.
  4. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit mooie toefjes in de kuilen in het eiwit. Heb je geen spuitzak, gebruik dan een lepel.
  5. Garneer het geheel met wat dille en serveer ze op een mooie schaal.

Benieuwd naar een andere bereidingswijze van eieren? Kook eens een omelet!